Hvordan laves rødvin


Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::define($object_name, $context = false) should be compatible with C_Component::define($context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::initialize($object_name) should be compatible with C_Component::initialize() in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::define($context = false) should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::define($object_name, $context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::initialize() should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::initialize($object_name) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Rødvin laves næsten udelukkende af sorte, eller mørke druer. Farven kommer fra druernes skind.

Først kommer de plukkede druer igennem en maskine der forsigtigt brækker skindet af. Alt afhængig af hvilken vin der skal laves, og mængden af garvesyre der skal bruges, skiller man sig ikke altid af med stilkene på dette tidspunkt.

Herefter ryger alle druerne op i nogle gæringstanke med resterne af deres skind. Gæringen kan tage op til 4 uger for at blive færdiggjort. Jo højere temperatur, jo mere farve og garvesyre bliver der udvundet af druerne.

For at producere bløde rødvine, bliver hele druer lukket ind i gæringstanke hvor kuldioxid bliver indelukket i tanken også. Dette tvinger druerne til at gære hurtigere og kan skære tiden helt ned til 5 dage.

En vins farve og indhold af garvesyre afhænger af hvor lang tid druemassen forbliver i gæringstanken, og samtidig er i kontakt med skindet og kernerne. Hvis skind og kerner ikke holdes nede af et net, eller en maske vil de flyde til overfladen og danne et lag over den gærende masse. Er der ingen maske til at holde skind og kerner nede vil man skylle karet hvorpå overfladen brydes og farven vil nu flyde frit.

Vægten af druemassen er i sig selv nok til at presse den gærede saft ud af druerne, og vil derefter blive dirigeret ind i fade.

Det tilbageværende masse fra gæringsprocessen bliver nu mast og trykket for at producere en vin rig på garvesyre. Denne bliver brugt til at tilpasse smag og aroma på den vin der nu ligger på fad.

Vinen fra både tryk, (gæringsprocessen), og fade, overføres nu til tanke eller tønder hvor en ny gæring vil forekomme.

Fin vin vil ligge på tønde i omkring et år. Vinen mættes med æggehvide der trækker rester af gær og andre faste stoffer nedad i vinen hvorefter den kan filtreres og tappes.

Det er ikke alle vine det er lige vigtigt for at ligge lang tid på tønde. De fleste gode vine vil have godt af det, men vine der specifikt er lavet til omgående drikning har ikke alle lige godt af det. Disse typer vine vil miste farve og friskhed hvis de ligger for længe simpelthen.

Smalle Vine
Smallegade 22
2000 Frederiksberg
Telefon: 22876025

Skriv et svar