Hvorfor du bør undervise dine børn i god mundhygiejne mens de er små


Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::define($object_name, $context = false) should be compatible with C_Component::define($context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::initialize($object_name) should be compatible with C_Component::initialize() in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::define($context = false) should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::define($object_name, $context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::initialize() should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::initialize($object_name) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Tandlægen i Brønshøj giver her et par gode råd om hvorfor du bør undervise dine børn i en god mundhygiejne.

Mange forældre kæmper konstant med dilemmaet om at lære deres børn at gøre ting rigtigt, eller at lade dem lære tingene på egen hånd. Når det gælder mundhygiejne, er det vigtigt at assistere børnene med deres tandbørstning.

Børn lærer ofte mange ting fra deres forældre ved at iagttage forældrene i aktion. Nogle gange er instruktioner fra forældrene den bedste løsning fordi at børnene lettere kan forstå hvad der er rigtigt og forkert i forhold til mundhygiejne. Derudover skal børn fra de er helt små også lærer vigtigheden i at gå til tandlæge regelmæssigt. Mange undersøgelser viser børn skal lærer ting når de er små, hvis det skal hænge ved resten af livet.

 

tandlæge brønshøj

Informer dine børn om mundhygiejne

Forklar og vis hvordan du børster tænder, bruger tandtråd og generelt omsorg for tænder og tandkød.  Nogle gang er det vigtigt ikke kun at vise det med handling, men også at snakke om hvad der sker med munden og tænderne når mundhygiejnen ikke er optimal.

Vis dine børn hvordan det skal gøres

Lad dine børn se hvor du bruger børsten i din mund, hvordan du bruger tandtråden og hvordan man holder på den. Lær dine børn hvorfor du børster dine tænder i et mønster hver gang. Mange børn vil være naturligt nysgerrige omkring hvorfor du vælger at børste dem på denne måde. Et godt tip er at anskaffe et timeglas med 2 minutters interval, som din barn bruger til at måle tid.

Hjælp dine børn hver morgen og aften.

Mens dine børn er igang med at lære at børste tænder, vil mange have brug for hjælp eller observation når de børster tænder. Dette er et bevis for børnene at de børster tænder rigtigt og vigtigheden i at gøre det korrekt hver gang. Opdager du at dine børn tager “smutveje” eller afslutter for hurtigt, er det vigtigt at du fortæller dit barn hvad de gør forkert og evt. hjælper dem med at børste resten af tænderne.

Ting du skal huske på:

Udvikling i dit barns mund så som tænder og tandkød afhænger i høj grad af hvor godt barnet lærer om god mundhygiejne og børstning af tænder til dagligt. At lære en effektiv daglig tandbørstnings rutine er bevist som den bedste måde at fjerne plak og madrester.

For børn som er under 24 måneder er fluor-fri tandpasta bedst for dem at bruge. Selvom Fluorid er afgangende for god mundhygiejne, kan det barn under 24 måneder indsuge tandpastaen som kan være skadeligt.

Undervisning af god mundhygiejne vaner til børn kræver bestemt tålmodighed og konsekvent træning fra forældrenes side.

Tandlæge Flemming Tuxen ApS
Frederikssundsvej 215
2700 Brønshøj
Tlf. 38 28 38 43

Skriv et svar