tandlæge


Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::define($object_name, $context = false) should be compatible with C_Component::define($context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::initialize($object_name) should be compatible with C_Component::initialize() in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::define($context = false) should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::define($object_name, $context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::initialize() should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::initialize($object_name) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Den rette måde at børste tænder på børn, så det bliver gjort så effektivt som muligt. Besøg eventuelt en tandlæge med yderligere spørgsmål.

Korrekt tandbørstning er en afsindig vigtigt del af det at opretholde en god tandhygiejne. Det er forældrenes ansvar at lære deres børn, hvordan de skal børste tænder, men for at det kan lade sig gøre, er det vigtigt, at forældrene ved, hvordan børnenes tænder skal børstes. Det nytter jo ikke noget, at man forsøger at lære fra sig, hvis man egentlig ikke ved, hvad man laver. Som hovedregel er det således, at man bør starte på at børste så snart, at børnenes tænder begynder at opstå.

Her får du en liste, der gennemgår de forskellige ting i den rækkefølge, som skal gøres i forbindelse med tandbørstning.

 1. Når du har været i gang med at bruge tandtråd, kan det vær én rigtig god ide at lade tandbørsten være et øjeblik under den kolde hane for at sørge for, at børsterne bliver en smule blødere. De fleste tandlæger vil dog sige, at man ikke skal gøre brug af tandtråd hos børn inden, de fylder 2½ eller når de har to tænder, som kommer i kontakt med hinanden.
 2. Klem en smule tandpasta ud på børsten. Spørg din tandlæge til råds om, hvilken tandpasta, som du skal vælg til dit barn. Det er den sikreste måde, hvis du vil sørge for, at du ikke giver dit barn et eller andet, som han eller hun ikke kan tåle.
 3. Start med de bagerste tænder i munden. Børst i urets retning.
 4. Når du børster, er det vigtigt, at du gør brug af en vinkel på fem og fyrre grader. På denne måde sikres den bedste tandbørstning. Lav desuden bevægelser, der er cirkulære på samme tid.
 5. Fortsæt med at børste i urets retning indtil alle tænder er børstet, hvilket også inkluderer fortænderne og de lavere kindtænder.
 6. Børst også tungen, da en stor del af bakterierne sætter sig fast der.
 7. Skyl munden efter med vand og spyt ud.

Gode tips:

 1. Ved at gøre tandbørsten en smule blødere, skåner du tandkødet markant mere.
 2. Vælg den korrekte type tandbørste. Det skal være en, der er beregnet til børn.
 3. Børst dit barns tænder to gange om dagen.
 4. Tandbørsten skal skiftes hver 3.-4. måned eller når slid fremkommer.
Leder du efter en tandlæge i Aalborg?

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
Tlf. 98 12 19 72

Skriv et svar