Derfor skal du have vinterdæk på din bil


Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::define($object_name, $context = false) should be compatible with C_Component::define($context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::initialize($object_name) should be compatible with C_Component::initialize() in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 0

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::define($context = false) should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::define($object_name, $context = false) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Warning: Declaration of C_Displayed_Gallery_Mapper::initialize() should be compatible with C_CustomPost_DataMapper_Driver::initialize($object_name) in /var/www/simonsfirma.dk/gb2200/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/class.displayed_gallery_mapper.php on line 3

Vinterdæk kan til tider virke som en unødvendig ting, især hvis man bor i Danmark, hvor der ikke er snebeklædte bjerge eller store mængder sne. Sandheden er dog at et godt sæt vinterdæk kan redde dit liv og her er hvorfor:

vinterdaek

Vinterdæk gør din bil og kørsel mere sikker. Du kan altså potentielt set, redde dit eget og andres liv ved at skifte til vinterdæk.

Vinterdæk er ikke kun lavet til kørsel i sne, men også til våde og isglatte veje. Det kan være skræmmende at køre under disse forhold, specielt hvis man ikke er vant til det. Her kan vinterdæk gøre en mere sikker på sig selv, da man vil være velvidende omkring at man har gjort sit bedste til at beskytte sig mod situationen. Her er 3 grunde til at bruge vinterdæk.

1. Øger trækkraften

For det første så øger vinterdæk trækkraften, da dækkene er designet med mindre tråde, med endnu mindre tråde på kryds og tværs inden i trådene. Med andre ord, så vil denne varierede overflade af dækket, være i bedre stand til at gribe fat på vejen, uanset om vejen er våd, iset eller snedækket. Vinterdæk er specielt effektive til at forkorte bremselængden. Der er ingen tvivl om at øget trækkraft betyder øget sikkerhed på vejene.

Tip: Hvis du ikke selv er så handy, kan det være du skal have en professionel til at skifte dine dæk. Dette kan en mekaniker hjælpe dig med. Bor du i Ballerup eller omegn, så besøg K2 Biler – så skal de nok få skifte dine sommerdæk ud til noget mere sikkert.

2. Helårsdæk er ikke bygget til sne

De fleste nye biler vil ofte blive promoveret med at de har helårsdæk. Det er en generalisering

at dækkene vil performe lige godt hele året rundt. Selvom det er vinter og man anbefaler folk at have vinterdæk på deres biler er det langt fra alle dage gennem vinteren hvor de egentlig er nødvendige. Vinterdæk er dog netop uundværlige de få dage hvor vejrforholdene sættes på spidsen. Vinterdæk er dokumenterede til at give over 20 % trækkraft end helårsdæk. Dette er værd at tage med i sine overvejelser.

3. Dine sommerdæk får en længere levetid

Det burde være klart nu at vinterdæk er betydeligt bedre for sne og isglatte sæsoner. Der er dog endnu en vigtig faktor, hvilket er prisen. For hvordan kan man retfærdiggøre de ekstra omkostninger ved 2 sæt dæk til forskellige tidspunkter af året. Især når vinterdækkene kun skal bruges en forholdsvis kort periode. Sikkerhed må dog altid betyde mere end pris. Der er derudover sikkerhed den fordel at ens sommerdæk vil opleve mindre slid, hvilket betyder at de ikke skal udskiftes så ofte. Dette kan efter et par sæsoner begynde at blive billigere end at køre med det samme sæt året rundt.

Når disse ting er nævnt, burde grundende til at vælge vinterdæk være en smule klarere.

Skriv et svar